Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@12:47:31 GMT

برای کودکانی که رنگ آرزوهایشان در صدای انفجار خاموش می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۵۵۵۸۹

برای کودکانی که رنگ آرزوهایشان در صدای انفجار خاموش می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، جنگ واژه و اتفاقی ناملموس برای کودکانی است که لوح سفید روحیه آنها هنوز به زشتی و پلیدی‌ها آلوده نشده و در برابر هر خشونتی هزاران سوال بدون پاسخ در ذهن آنها شکل می‌گیرد، تأثیرات ناشی از جنگ حتی تا ده‌ها سال پس از جنگ نیز در ذهن این کودکان می‌ماند و ذهن آنها را همواره درگیر چالش‌هایی می‌کند که چرا باید کودکی خود را زیر بار خمپاره، گلوله و صدای توپ و تانک سپری کنند و شب خود را به جای لالایی‌های آرام شبانه مادر با صدای بمباران خانه همسایه به صبح برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشته عالمشاه، هنرمند محیطی، ویدئوآرتیست و فعال محیط زیست یکی از کودکان جنگ است، کودکی که هر هشت سال جنگ ایران و عراق را در شهر دزفول و زیر بمباران سپری کرده، او که هر روز و شب خاطرات تلخ جنگ را در ذهن خود مرور می‌کند آثار هنری زیادی را نیز با موضوع کودکان جنگ، محیط زیست و حقوق زنان خلق کرده است.

او که معتقد است انسان و طبیعت و جنگ و محیط زیست اجزای جدایی ناپذیر از یکدیگر هستند، در این باره می‌گوید: هر آنجا که جنگ باشد محیط زیست نابود می‌شود و انسان با طبیعتی آرام زنده و پویا است و در فضای جنگی و ناآرام ذهنی خسته و فرسوده برای انسان به جای می‌ماند.

تصویری از کودکان جنگ زده از نگاه سفیر صلح

این هنرمند محیطی که سعی دارد در همه آثارش به عنوان سفیر صلح شرایط کودکان در هنگام وقوع جنگ را به تصویر بکشاند، در خصوص ویدئو آرت «حنابندان» که اخیراً با همکاری حوزه هنری اصفهان به نمایش گذاشته شده است، ابراز می‌کند: این کار را از سال ۹۰ و با توجه به خاطراتی که از دوران کودکی در ذهن داشتم، تولید کردم؛ در واقع این ویدئو چیدمان اثر واقعی است که در دوران کودکی برای من اتفاق افتاده و من آن را برای همه مردم بازخوانی کرده‌ام.

او که بر این باور است چشمان کودکان جنگ زده همواره پرسشگر است، اظهار می‌کند: چشم‌های کودکان جنگ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و من برای تولید ویدئو آرت «حنابندان» از کودکان افغان که همسایه ما بودند و این ۱۰ کودک مدت‌ها بود پدرشان را ندیده بودند، استفاده کردم، من و این کودکان زبان مشترکی در خصوص جنگ داشتیم و به خوبی در این زمینه به درک مشترک رسیدیم.

جنگ برای کودکان مرز قائل نمی‌شود

عالمشاه با تاکید بر اینکه جنگ برای کودکان مرز قائل نمی‌شود و همه به یک میزان آسیب می‌بینند، می‌افزاید: در جنگ فرقی بین کودکان افغان، سوریه‌ای، یمنی و انگلیسی وجود ندارد و همه به یک اندازه در این اتفاق نامیمون آسیب می‌بینند.

او ادامه می‌دهد: من پایان جنگ ایران و عراق را باور نداشتم و به اندازه‌ای دوران جنگ برای من تلخی داشت که پس از سه توانستم این موضوع را بپذیرم.

این هنرمند محیطی که خاطرات تلخ زیادی را از جنگ با خود یدک می‌کشد، با اشاره به یکی از این خاطرات می‌گوید: روزی در زمان جنگ همراه با مادر، خاله و دختر خاله‌ام به سمت مخابرات می‌رفتیم که بر روی یکی از تَل‌ها نیروهای عراقی منطقه ما را محاصره کردند و مادر و خاله‌ام با چادرهایشان را روی ما را پوشاندند که ما چیزی را نبینیم و بعد از آنکه به خانه برگشتیم مادر و خاله‌ام برای ما سفره حنابندان پهن کردند و با حنا روی دست، پا و بدن ما نقش و نگار زدند و این در حالی بود که دیگر خانواده‌ها چنین مراسمی را نداشتند و این موضوع همواره برای من سوال بود که چرا چنین مراسمی برگزار می‌شود اما برگزاری این مراسم در کودکی برای ما بسیار شیرین بود.

او در خصوص واقعیت چرایی برگزاری مراسم حنابندان می‌گوید: سال ۸۸ بود که قصد نوشتن خاطراتم را داشتم از مادرم در خصوص چرایی برگزاری این مراسم پرسیدم که با شنیدن سوال من منقلب شد و در پاسخ به سوالم گفت «ما شرایطمان مشخص نبود، همیشه این مراسم را برگزار می‌کردیم که چنانچه خدای ناکرده بدن ما در جنگ قطعه قطعه شد بتوانیم تشخیص هویت انجام دهیم.»

عالمشاه که همه اسباب بازی‌های کودکی‌اش وسایل جنگی بوده است، ادامه می‌هد: همیشه این پرسش را ذهن داشتم که چرا خانواده ام آنجا ماندند و چرا ما چنین خاطراتی داریم، قرار است به چه هدف‌هایی برسیم.

ویدئو آرت هنری کامل است

در ادامه از این هنرمند در خصوص چرایی انتخاب هنر ویدئوآرت پرسیدیم، او در این ارتباط می‌گوید: اعتقاد دارم ویدئو آرت هنری کامل است، هنری که به خوبی می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند و او را به دنبال خود حرکت دهد.

او اضافه می‌کند: هنر محیطی وابسته به طبیعت است و باید توجه داشت که در برخی از آثار هنری مربوط به طبیعت باید حرکت را نیز در هنر داشته باشیم و ازاین رو ناخودآگاه باید به سمت ویدئوآرت حرکت کنیم.

عالمشاه که تحصیلات مهندسی نرم افزار و سینما دارد برای هر اثرش مدیاهای ویژه‌ای تولید می‌کند چرا که همواره توقعش از هنر بالا بوده و اعتقاد دارد در ویدئوآرت آزادی و عمل و گستردگی بیشتری دارد.

گفتنی است ویدئوچیدمان «حنابندان» از ۲۷ تا سه خرداد ماه در خیابان استانداری، گذر سعدی، گالری گلستان برای علاقمندان به این هنر به نمایش درآمده است.‌

کد خبر 5215393

منبع: مهر

کلیدواژه: ویدئو آرت کودکان جنگ انتخابات 1400 ویروس کرونا چالش شایستگی بوشهر آمار کرونا گرگان جنبش ازما فلسطین اردبیل شیوع کرونا کرمانشاه زلزله واکسن کرونا انتخابات شورای شهر و روستا برای کودکان کودکان جنگ محیط زیست ویدئو آرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۵۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این کتاب به نویسندگی پرویز امینی درباره دوران کودکی نقاش برجسته ایرانی سید علی‌اکبر صنعتی و فراز و نشیب‌هایی است که در دوران دوری از خانواده با او همراه بوده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «در بچگی ذوق نقاشی در من سرشار بود، به نحوی که تمام دیوار‌ها را با نقاشی‌های خودم سیاه می‌کردم و این جوشش غریب باعث می‌شد که حتی در سر کلاس‌های درس به جای گوش کردن به درس‌ها، به نقاشی از صورت معلمان بپردازم و برای همین هم همیشه تنبیه می‌شدم.»

مجموعه کودکی نامداران در قالب ۱۰ عنوان کتاب به شیوه اول شخص و از زبان شخصیت اصلی به کودکی چهره‌های نامدار ایرانی در حوزه‌های مختلف می‌پردازد و شامل داستان‌هایی است که با شخصیت‌پردازی مناسب و تصویرسازی جذاب، نوجوانان را به فضای زندگی این چهره‌ها در قرن گذشته نزدیک می‌کند.

در پشت جلد مجموعه «کودکی نامداران» آمده است: «هر کودک ایرانی، از نامداران آینده ایران است. هر کودک ایرانی پرچم‌دار هویت ملی ایران است. هر کودک ایرانی اعتماد به نفس ملی ایران است و کودکی نامداران، آینده درخشان کودکان ایران است.»

دیگر خبرها

  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • بازی استقلال انقدر بد بود که تلویزیون را خاموش کردم | تیم نکونام با این وضعیت به مشکل می خورد
  • اشغالگران در تلاش برای خاموش کردن صدای کرانه باختری هستند
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • نوای موسیقی خراسان خاموش شد
  • ببینید | حمله جنگنده‌های اسرائیل به دمشق؛ صدای انفجار بلند شد
  • شنیده شدن صدای انفجار در حومه دمشق