Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@11:29:48 GMT

صدای نغمه خوان حماسه سرای کهگیلویه وبویراحمدی خاموش شد

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۴۳۰۴

صدای نغمه خوان حماسه سرای کهگیلویه وبویراحمدی خاموش شد

هنرمند خوش صدای استان کهگیلویه وبویراحمد بعد از سپری کردن دوران بیماری در ظهر امروز دارفانی را وداع گفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس شامگاه یکشنبه ۷فروردین ۱۴۰۱ استاد محمد بزرگیان از هنرمندان خوش صدا و محبوب استان کهگیلویه وبویراحمد که به دلیل سقوط از ارتفاع در بیمارستان بستری بوده درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدای زیبا و ماندگار استاد بزرگیان با محوریت حماسه خوانی و بازخوانی تاریخ حماسه استاد و تجلیل از مقام بزرگی چهره های استان و زاگرس و مردمی بودن از خصایص بارز زنده یاد بزرگیان است.

زنده یاد بزرگیان میگوید؛ وقتی بچه بوده، التماس دایی مرحومش شیخ علی مراد تنهایی را می‌کرد تا برایش شعری را با آواز بخواند تا او هم بتواند شاهنامه خوانی را یاد بگیرد و آنقدر به شیوه خواندن دایی‌اش دقت می‌کرد تا بتواند راه او را ادامه بدهد. حالا بعد از ۷۴ سال سن دیگران استاد صدایش می‌کنند اما نه بیمه‌ای دارد و نه حقوقی دریافت می‌کند.

و میگوید ؛«هنوز هم من را به جشن‌های عروسی منطقه خودمان دعوت می‌کنند، آواز می‌خوانم اما تا کنون کسی پیدا نشده سبکی که من می‌خوانم را بداند یا آن را یاد بگیرد. بعد از من کسی نیست که این سبک را ادامه دهد.»

محمدجان بزرگیان اصل که سال ۱۳۴۲ در روستای شیخ حسین شهرستان چرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد به دنیا آمده است، افزود: در دوران کودکی هنگامی که مرحوم شیخ علیمرادتنهایی خواننده معروف استان مشغول سرودن جنگ های تنگ تامرادی و گجستان به سبک حماسی بود با نحوه خوانندگی وی آشنا شدم.

وی ‘یاریار’، ‘ دی بلال ‘ و ‘ جنگ نامه ‘ را از سبک های محلی مرحوم شیخ علیمراد تنهایی اعلام کرد و گفت: هرکدام از این سبک ها به شیوه خاصی خوانده می شود و فرایند یادگیری موسیقی محلی در حوزه زاگرس سینه به سینه بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۴۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود

«شب نغمه‌های اذان ایرانی» در تاریخ ۲۲ اردیبهشت‌ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، در این برنامه نمونه‌هایی از تولیدات تازه اجرای اذان در دستگاه‌های موسیقی اصیل ایرانی معرفی خواهد شد و در قسمت دوم برنامه ارکستر نیایش به سرپرستی علیرضا امینی مجموعه‌ای از آثار مناجاتی را اجرا می‌کند.

آثار اجرا شده توسط ارکستر نیایش در این اجرا، سروده و با آهنگسازی علیرضا امینی بوده که تنظیم قطعات را ایمان ملکی انجام داده است. اساتید برجسته هاشم احمدوند، سید ابوالفضل عدل، مهدی محمدی، حامد کاظمی و جواد کاپریمی خوانندگان آثار اذان‌ها و در ادامه ارکستر نیایش هستند. مراسم تجلیل از اجرای استاد رحیم موذن‌زاده و استاد احمد مراتب و اهدای لوح های یادبود نیز یکی از چند قسمت این برنامه است. همچنین رونمایی از لوح ثبتی پرونده ثبت اذان گویی با موسیقی اصیل دستگاهی آواز ایرانی از دیگر بخش‌های این برنامه خواهد بود.

علیرضا امینی در خصوص «شب نغمه‌های اذان ایرانی» گفت: من برای اولین بار در پرتو معرفی اجرای نغمه‌های اذان ایرانی به روش پیشینیان که اسناد مضبوط آن از حدود ۱۱۰ سال پیش موجود است اجرایی را روی صحنه خواهم برد. نماز جایگاه معنوی بسیار بالایی در میان ایرانیان داشته است و در هر کوچه و خیابانی هر ایرانی با بیان خود اذان می‌گفته و مردم را برای نماز و عبادت آگاه می نموده است. همان طور که در حال حاضر اذان بیات ترک رحیم موذن‌زاده اردبیلی و شور محمد آقاتی در بهترین روایت ارزش این گونه مهم هنر معنوی را در جامعه ما نشان می‌دهد، ما می‌توانیم با رونق روایت دوباره اذان ایرانی بین هنرمندان آواز اصیل ایرانی، تمام ایرانی‌ها را با حفظ و روایت اذان آشتی دهیم. اذان می‌تواند به عنوان یک نغمه و مناجات در تمامی لحظات زندگی مردم حضور داشته باشد؛ چراکه تمام جملاتش گفت و گو از صفا و صمیمیت و اصول دینی ما است. اگر بتوانیم این باورها را تقویت کنیم تاثیر مثبتی روی تربیت اخلاقی جامعه خواهد داشت.

در اولین اجرای «شب نغمه‌های اذان ایرانی» در تالار اندیشه ورود برای عموم آزاد و رایگان خواهد بود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • گوتی داغ رئیس بارسلونا را تازه کرد!
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • اشغالگران در تلاش برای خاموش کردن صدای کرانه باختری هستند
  • راه یافتن گروه سرود چهارمحال و بختیار به جشنواره «نغمه‌های روشن فردا»
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد